Our Mission

Client: South Norfolk Council
Value: £1,700,000
Duration: April 2018 - March 2019

Long Stratton Leisure Centre


Key Features

  • This refurbishment and expansion was undertaken in order to help meet extra demand due to the 1,800 new homes planned for the village
  • Improvements were made to the sports hall and changing rooms, along with a new multi-use studio, spinning studio and new equipment
  • A first-floor extension was built with a cafe and a soft play area being created. There is also a new area designed to be used to celebrate birthdays or for regular meets with parents or other groups
  • A new 75 station gym features the latest equipment along with two fitness studios. New changing and showering facilities have also been added to the leisure centre
  • As well as the changes to the building the car park has been expanded and redesigned to accommodate 14 more spaces
 

Challenges and Solutions

  • This leisure centre is next to Long Stratton School which required constant liaison with local residents, school stakeholders, and the council
  • We conducted numerous walk arounds with members of the council and the public so that all parties remained fully informed of progress on site
  • These were recorded and published on local media websites so that residents could see what was happening and when the facility would be ready for use
  • The works had to be completed to an exacting specification in order to ensure that the centre would be safe and suitable for children and also those suffering from dementia
  • As a result of our good performance on this project we have now been awarded an additional contract to build a swimming pool for the school

 

Client Comments

  • South Norfolk Council cabinet member Yvonne Bendle said “Long Stratton Leisure Centre will be a community hub, offering something for everyone and will be a great place for families and friends to spend time together.”
  • “I am also delighted that the centre is dementia friendly, ensuring that those living with dementia and their carers will be able to take advantage of this fantastic facility.”